Het Rozenhof

Gesloten hoeve met gebouwen van baksteen onder zadeldaken (pannen), gegroepeerd rondom een geplaveid erf. Inrijpoort opgenomen in de stalvleugel. Ertegenover, boerenhuis met verhoogde begane grond van acht traveeƫn afgedekt met een zadeldak (pannen), bekroond met klokkenruiter, daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw. Bakstenen gebouw afgewerkt met een fries van rechte en overhoekse muizentand. Beluikte steekboogvensters in vlakke arduinen omlijstingen met sponningbeloop en steekboogvormige deuromlijsting met houten tussendorpel en waaier. De rechtertravee is een toevoeging in dezelfde stijl. In de achtergevel, kleine muuropeningen, waaronder en houten steekboogvormig kozijnvenster. Linkerzijgevel met vlechtingen en aandak.

Rechts, een veldpoort. De beide stalvleugels dateren uit de 19de eeuw; rechthoekige arduinen omlijstingen en recente muuropening. De langsschuur is gedateerd 1851.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne