Tekst van Burgerhuis in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/3964)

Enkelhuis uit 1887 met drie traveeën en vier bouwlagen onder pseudo-mansardedak met houten dakkapel, verfraaid met vleugelstukken en gebogen fronton. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel in neobarokstijl. Linker travee over twee bouwlagen uitgewerkt als rechthoekige loggia, geschraagd door gekoppelde consoles, steunend op decoratieve pilasters. IJzeren leuning, steunend op hoogste loggia, gebruikt als balkon voor vierde bouwlaag. Voorts rechthoekige vensters in vlakke, uitspringende omlijstingen bekroond door driehoekig fronton. Gevelbeëindiging door middel van gekorniste kroonlijst met tandlijst, gedeeltelijk gestut door klossen. Rechthoekige deur in decoratieve omlijsting; latei voorzien van een cartouche en onder een gebogen, onderbroken fronton met voluutversieringen.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1887, Modern Archief 20.233, dossier 770; architect H. Thielens.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek