Hôtel du Rhin

Imposante neobarokke gevel met zeven traveeën en vier en een halve bouwlaag onder plat dak, gebouwd circa 1885.

Accent op de bel-etage met geblokte penanten: deurvensters voorzien van balustrades geschraagd door brede korbelen; de postamenten fungeren als sokkel voor de portiektravee die het venster omlijst: geringde driekwart zuilen met composiet kapiteel, onder het entablement met bekronend gebogen fronton en schild- en loofwerkversiering. Rechthoekige vensters van de derde bouwlaag gemarkeerd door doorlopende gekorniste onderdorpels en door bekronende waterlijsten, op drie plaatsen uitgewerkt als voetstuk voor balkons, gedragen door consoles waartussen leeuwenkoppen. Kroonlijst met tandlijst op klossen. Vereenvoudigde begane grond.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek