Rooseveltlaan 51

Tijdens werken aan de nutsleidingen werd een groot deel van een schuilkelder uit WOII opengelegd. Deze was al door een klein kijkgaatje zichtbaar tijdens een vorige toevalsvondst https://id.erfgoed.net/waarnemingen/220051. Nu kon de volledige schuilkelder onderzocht, gedocumenteerd en opgemeten worden. De kelder was op gebouwd uit baksteen en beton en is in opbouw vergelijkbaar met een eerder aangetroffen schuilkelder aan de Mechelsestraat te Vilvoorde: https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983187.

Tijdens het betreden van de kelder werd een Colaflesje en een bierflesje aangetroffen.

Bron: JANSEN I. (ed.) 2021: Verslagen van archeologische toevalsvondsten uit 2018 waar geen verder onderzoek nodig of mogelijk was, Onderzoeksrapporten Agentschap Onroerend Erfgoed 205.
Auteurs:  Vynckier, Geert