Gedenksteen E. Lehmann

Tekst van Gedenkzuil Duits Landwehr Infanterie Regiment 74 met gedenksteen Lehmann (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208901)

Steen ter herinnering aan Erich Lehmann, omgekomen op 5 augustus 1915 bij Schoorbakke. Waarschijnlijk is dit zijn vroegere grafsteen. Gelegen op het kerkhof, ten noorden van de kerk, vlak bij de Duitse gedenkzuil.

Rechthoekig hardstenen blok. Een kruis links en rechts boven, centraal een palmtak, 'Hier ruht unser einziger geliebter Sohn, Brüder und Schwager Erich Lehmann aus Neukolln Gefallen am 5.8.15 bei Schoorbakke. Gelebt für Jesus gestorben fürs Vaterland'.

H. 69 cm x Br. 35 cm x D. 28 cm

• JACOBS M. 1996: Zij, die vielen als helden... Inventaris van de oorlogsgedenktekens van de twee wereldoorlogen in West-Vlaanderen, deel 2, Brugge.

Bron: WOI Relict (1257): Gedenksteen E. Lehmann (Zande - WOI)
Auteurs:  Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele