Pastorie

Tekst van Pastorie Sint-Stefanusparochie met ommuurde tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/76809)

Omheinde pastorie uit het derde kwart van de 18de eeuw beschaduwd onder meer door een oude kastanjelaar. Dubbelhuis met twee verdiepingen van vijf traveeën en een zadeldak met dakkapel (leien). Beraapte voorgevelbepleistering. Rechthoekige vensters met roedeverdeling, beluikt op de begane grond. Arduinen spiegelboogdeur met neuten, imposten en druiplijst. Rechts, éénlaags aanpalend bijgebouw onder steil zadeldak (leien), voorzien van twee steekboogvensters.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne