Boerenhuis

Boerenhuis (nok loodrecht op straat) met anderhalve verdieping en zadeldak (pannen), uit de 19de eeuw. Witgeverfde baksteenbouw van zes traveeƫn met een getrapte baksteenfries onder de dakrand. Rechthoekige deur in een smalle arduinen omlijsting met neuten en druiplijst. Rechthoekige vensters met lekdrempels en lateien van arduin bekroond met een ontlastingsboog van strekse baksteen; mooi beschilderd en oorspronkelijk houtwerk met roedeverdeling. Bovenvenstertjes met houten lateien en doorlopende onderdorpels van baksteen. Erachter, alleenstaande langsschuur onder zadeldak (pannen).

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne