Graf Delputte Kerkhof (St. Jacobskapelle - WOI)

Tekst van Heropgebouwde parochiekerk Sint-Jacob met omringend kerkhof (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78516)

Gelegen bij het St. Jacobsplein. Het graf van Louis Delputte bevindt zich op het kerkhof, links van de kerk.

Historische achtergrond

Louis J. A. Delputte (geboren op 18 januari 1893 te Zwevegem - militieklasse 1913) was korporaal bij het 3de Regiment Jagers te Voet toen hij op 24 december 1914 stierf nabij Sint-Jacobskapelle. 's Anderendaags werd hij op het kerkhof van St. Jacobskapelle begraven.

Beschrijving

Grafsteen voor Louis Delputte. Het verticale gedeelte bestaat uit een Heldenhuldezerk in een grijs, stenen kader, met bovenaan een liggende palmtak. Op de heldenhuldezerk, behalve het Keltische kruis, de letters AVV-VVK en de blauwvoet, een medaillon met foto. Daaronder een plaat met in zwart geschilderde letters: 'Aandenken aan Heer Louis Delputte' 'Soldaat 3e Jagers te voet 2/4' 'Geb. te Sweveghem 18-1-1893' 'Gesneuveld te St. Jacobskapelle' 'Kerstavond 1914'. Rechtsonder staat 'Bossaert Diksmuide' ingegraveerd; linksonder 'Voor Eeuwig'. Het horizontale gedeelte bestaat uit een grijze plaat, met daarop een losliggende groene krans met witte linten.

Bron: WOI Relict (346): Graf Delputte Kerkhof (St. Jacobskapelle - WOI)
Auteurs:  Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele