Kruisborrekapel

Eenbeukig gebouwtje met driezijdige sluiting afgedekt met een door een klokkenruiter gemarkeerd zadeldak (kunstleien), gelegen te midden van een loof- en naaldbomenbosje. Witgeschilderde en bepleisterde bak- en zandsteenbouw, gedateerd Anno 1622 IHS MA in de puntgevel.

Laatstgenoemde is voorafgegaan door een jonger, open voorportaal met talrijke kapelletjes tegen de muren en afgedekt met een lager zadeldak (leien). Zichtbare zandstenen speklagen en oculus in de puntgevel; twee zandstenen rondboogvensters in de langsgevels.

Interieur voorzien van een bepleisterd gedrukt tongewelf, in slechte staat. De kapel en omgeving zijn beschermd als landschap.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne