Rijhuis Malpertuus

Vier traveeƫn breed rijhuis met twee bouwlagen en een zadeldak (recente pannen), uit de tweede helft van de 18de eeuw doch naderhand aangepast. Bepleisterd baksteenmetselwerk met gebruik van zandsteen in groot gelijkmatig verband, onder meer voor de plint. Rechthoekige vensters met oorspronkelijke zandstenen stijlen doch vernieuwde lateien en dorpels van arduin. Rechts, een houten winkelpui en links, een later toegevoegde poort in een rechthoekige omlijsting met zware sleutel (zichtbare naad).

Bakstenen zijgevel met vlechtingen, zandstenen hoekstenen en een gerestaureerd schouderstuk van arduin.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne