Hoekhuis

Tekst van Raadhuis en gerechtshof Gravenhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/76508)

Hoekhuis aan de Oostvaartdijk met anderhalve verdieping en een schilddak (pannen), daterend uit einde 17de eeuw. Gecementeerde gevels, op de afgesnuite hoek na, die van witgeschilderde natuursteen is. Eenvoudige rechthoekige vensters, doch meer uitgewerkte hoektravee: rechthoekige deur met uitgespaarde zwikken, en een omlijsting die doorloopt tot het bovenlicht; dakkapel van zandsteen voorzien van een venster met lateiconsooltjes en bekroond met een wapensteen (stappende haan, van de plaatselijke heren Lecocq) onder een gebroken fronton.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne