Grafische restanten toneel Wervikstraat 400 (Menen - WOI)

De hoeve is gelegen langs de Wervikstraat 400, op de grens van Menen en Wervik, op grondgebied Menen. De omgeving is landelijk.

Historische achtergrond

Deze hoeve met nutsgebouwen werd tijdens de Eerste Wereldoorlog naar verluidt gebruikt als kerk, medische post, opslagplaats voor dierenvoedsel en theater. Van deze laatste twee functies getuigen deze grafische restanten. Vroeger was er ook nog een groot rood kruis op de buitenmuur van een bijgebouw dat fungeerde als medische post, maar dit is vervaagd. Een betonnen observatiepost werd afgebroken. In de buurt was tijdens de Eerste Wereldoorlog een vliegveld aangelegd.

De schuur, het bakhuisje, het wagenkot en de roterij van deze hoeve werden bij M.B. van 2005-05-27 beschermd als monument.

Kenmerken

Historische hoeve met bijhorende roterij.

Decoratief uitgewerkte dubbele dwarsschuur. Op korte binnenmuur volgende schilderingen: '8 I.D.' en '1917' in laurierkrans.

In kleiner gebouwtje (wagenkot?) volgend opschrift: 'Hafer'.

Bron: WOI Relict (1676): Grafische restanten toneel Wervikstraat 400 (Menen - WOI)