Frans militair graf Houdeau op kerkhof

Tekst van Parochiekerk Sint-Jan-Onthoofding en kerkhof (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/16124)

De Sint-Jan-Onthoofdingskerk van Stavele is gelegen aan het Alexis Decarneplein. Links (ten noorden) van de kerk, op het kerkhof, ligt een Franse militair begraven. Rechts van de kerk een Belgische militair. Verder zijn er ook nog oud-strijders te vinden. Voor en in de kerk zijn nog gedenktekens in verband met de Eerste Wereldoorlog terug te vinden.

Frans militair graf voor Léon Houdeau.

Léon Houdeau werd in 1889 in Beaulieu-sur-Loire geboren. Tijdens WOI was hij '1er canonnier conducteur' bij het 32ste artillerieregiment. Hij overleed op 14 juni 1915 door verdrinking en werd begraven op het kerkhof van Stavele. Zijn naam staat ook op het gedenkteken in zijn geboortedorp.

Bron: WOI Relict (967): Frans militair graf Houdeau op kerkhof (Stavele - WOI)
Auteurs:  Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele