Hoeve Den Diepen Boomgaard

Tekst van Hoeve Den Diepen Boomgaard of Rijkenhoek (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75258)

Semi-gesloten hoeve met geplaveid erf. Boerenhuis (nok loodrecht op straat) van zes traveeën met één bouwlaag en zadeldak (pannen); tijdens de 19de eeuw vernieuwde voor- en achtergevel van baksteen met oudere zandstenen onderbouw met keldergaten. Rechthoekige deur en beluikte tralievensters met latei en lekdrempels van arduin. Schouderstukken, bakstenen vlechtingen en zandstenen onderbouw in de straatgevel. Stal in het verlengde voorzien van bakstenen rondboogdeuren en afgedekt met een zadeldak (pannen). Haakse vleugel onder zadeldak (pannen) voorzien van bakstenen rondbogen en een bijgebouw onder lessenaarsdak. Oudere breukstenen sokkel in de omheiningsmuur.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve Den Diepen Boomgaard of Rijkenhoek [online], https://id.erfgoed.net/teksten/39268 (geraadpleegd op ).