Hoekhuis De Bot

Tekst van Burgerhuis Den Hert of De Bot (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75214)

Hoekhuis met trapgevel uitziend op het Kerkplein, gedateerd "Anno 1706" op de imposten van het rondboogvenster in de top. Gecementeerde zandsteenbouw onder zadeldak (pannen). Verbouwde vensters en deur van de begane grond en voormalige kruisvensters op de tweede verdieping. Trapgevel (7 treden en top, slechts links volledig behouden), met als volutes opgevatte onderste trede en tussen volutes verankerde top. Voorts horizontale geleding door cordons, waartussen een rondboogvenster met imposten (bouwjaar) en sleutel, en een oculus met imposten, sleutel en druiplijst.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne