Hoekhuis De Helm

Tekst van Hoekhuis De Helm met tuinmuur (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75210)

Verlaten hoekhuis met twee verdiepingen en zadeldak (pannen), uit de 18de eeuw. Langsgevel van vijf traveeƫn met een onderbouw van zandsteen en een bovenverdieping van baksteen. Rechthoekige vensters met oorspronkelijk houtwerk en luiken en posten van negblokken van zandsteen. Winkelpui in neotraditionele stijl. In de met vlechtingen en schouderstukken afgewerkte zijgevel, gelijksoortige vensters en een vroegere rondboogdeur met imposten, sluitsteen en druiplijst.

In het verlengde, gecementeerd muurpand van baksteen (Rijnvorm) voorzien van een korfbooginrijpoort.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne