Belgische oorlogsdoden op kerkhof (Bovekerke - WOI)

Tekst van Kerkhof rondom de Sint-Gertrudiskerk (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208829)

Op het kerkhof van Bovekerke, links van de kerk, ligt begraven: Jules Reynaert onder een heldenhuldezerkje en Marie Faes onder een burgerlijk graf.

Het gaat hier vermoedelijk over de Belgische militair Jules Reynaert, soldaat bij het 2de Karabiniers, geboren te Deulemont (in Frankrijk) in 1894. Bij het uitbreken van de oorlog was hij een ongehuwde beenhouwer. Hij overleed in het veldhospitaal Cabour te Adinkerke op 12 juni 1918 door ziekte, achttien dagen na zijn opname daar. Hij werd oorspronkelijk begraven op de militaire begraafplaats van De Panne. Het heldenhuldezerkje kwam vermoedelijk mee van De Panne bij zijn herbegraving op het kerkhof van Bovekerke.

Marie Faes-Demaeght was afkomstig van Bovekerke (°1878) en stierf er ook, op 35-jarige leeftijd, op 31 oktober 1914 "tengevolge van de verschrikkingen van den oorlog". Twee maand daarvóór had ze het leven geschonken aan een dochter.

Bron: WOI Relict (1269): Belgische oorlogsdoden op kerkhof (Bovekerke - WOI)
Auteurs:  Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele