Graf Belgische militair Wenis Kerkhof (Gijverinkhove - WOI)

Tekst van Parochiekerk Sint-Petrus met kerkhof (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/15924)

Het kerkhof van Gijverinkhove is gelegen rondom de Sint-Petruskerk. Daar ligt het graf van kapitein Wenis. In de nabijheid van de kerk staat nog een gedenkzuil in verband met de Eerste Wereldoorlog.

Historische achtergrond

Privaat grafteken voor kapitein-commandant Wenis.

Camille Joseph Benoît WENIS was geboren te Gijverinkhove in 1876. Hij was kapitein-commandant bij het 3de Linieregiment en sneuvelde op 5 januari 1916 te Zuidschote (Steenstrate). Vermoedelijk werd hij later naar het kerkhof van zijn geboortedorp gerepatrieerd en kreeg hij hier een burgerlijk graf.

• In Flanders Fields Museum (Ieper), Database Doden uit het Belgische Leger [online], http://www.inflandersfields.be (geraadpleegd in 2005).
  • Onderzoek / notities door Roger Verbeke.

Bron: WOI Relict (1473): Graf Belgische militair Wenis Kerkhof (Gijverinkhove - WOI)