Pastorie

Tekst van Pastorie Sint-Pietersparochie (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39199)

Dubbelhuis van twee verdiepingen en vijf traveeƫn afgedekt met een zadeldak (kunstleien), uit einde 18de eeuw (bouwjaar mogelijk aangeduid op de afgeschilferde ruit boven de deur). Bakstenen gebouw met schaars gebruik van arkose voor de hoekstenen en de steigergaten. Rechthoekige deuromlijsting met neuten en imposten van arkose; rechthoekige vensters met uitstekende bakstenen posten, lateien van arkose en lekdrempels van arduin. Nieuwe kroonlijst van hout en storende vernieuwde plint en lage omheiningsmuur.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne