Gesloten hoeve

Tekst van Gesloten hoeve (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39194)

Boerenburgerhuis uit einde 18de eeuw met achtergelegen geplaveid erf en minder interessante hoevegebouwen uit de 19de eeuw. Tweeverdiepingshuis van zeven traveeƫn met een zadeldak (recente pannen) op arduinen modillons. Bakstenen gevel met arduinen plint. Begane grond geritmeerd door beluikte steekboogvensters in vlakke omlijstingen van arduin versierd met een Louis XVI-sluitsteen en onderling verbonden boven- en onderdorpels; gelijkaardige deur, met houten tussendorpel, mooie deurwaaier, oorspronkelijk houtwerk en bouwjaar 1783 onder initialen ingegrift op de sleutel. Recentere vensters in de bovenverdieping en in de achtergevel; achterdeur met steekboogvormige omlijsting van arduin (18de eeuw).


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Gesloten hoeve [online], https://id.erfgoed.net/teksten/39194 (geraadpleegd op ).