Boerenburgerhuis

Tekst van Boerenburgerhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/39144)

Boerenhuis met een begane grond van acht traveeën uit midden 18de eeuw, in 1877 met één verdieping over vier traveeën verhoogd (jaartal en "Abbeloos" in een geveltegel) en afgedekt met zadeldaken (leien) voorzien van twee houten dakkapellen uit de 18de eeuw. Voorgevel voorzien van zeven arduinen kruiskozijnen met negblokken, diefijzers en slagvensters, en van een steekboogdeur met rechthoekige omlijsting, negblokken en druiplijst; steekboogbovenvensters uit de 19de eeuw. In de gevel aan de erfzijde, een lage steekboogdeur van arkose, een getralied venstertje en een bolkozijn van hetzelfde materiaal uit de 18de eeuw; voorts muuropeningen uit de 19de eeuw. Aanhorigheden van baksteen zonder belang uitziend op een achtergelegen binnenplaats.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Boerenburgerhuis [online], https://id.erfgoed.net/teksten/39144 (geraadpleegd op ).