Gedenkplaat voor Felix Bastin Dodengang (Kaaskerke - WOI)

Tekst van Belgische stelling Dodengang (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78243)

Gedenkplaat voor Felix Bastin, opgehangen aan één van de twee betonnen staanplaatsen daar waar vanuit de Cavalier toegang verschaft wordt aan de Dodengang.

Felix J. E. Bastin was geneesheer 1ste klasse, behorende tot de 8ste artillerie. Hij overleed op 4 november 1917, om 17.00u. Hij ligt begraven op de Belgische militaire begraafplaats van Oeren. Zijn begraving vond plaats op 7 november 1917.

Kenmerken

Koperen plaatje met de tekst "VOOR BELGIE GESNEUVELD", "DEN 4den NOVEMBER 1917", "MAJOOR GENEESHEER", "FELIX BASTIN", "MAJOR MEDECIN", "MORT POUR LA BELGIQUE", "LE 4 NOVEMBRE 1917". In de koperen plaat is eveneens een medaillon ingewerkt met de beeltenis van Félix Bastin.
H.20 x L.30cm.

• In Flanders Fields Museum (Ieper), Database Doden uit het Belgische Leger [online], http://www.inflandersfields.be (geraadpleegd in 2004)

Bron: WOI Relict (424): Gedenkplaat voor Felix Bastin Dodengang (Kaaskerke - WOI)
Auteurs:  Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele