Kasteel van Kapelle

Resten van het voormalig kasteel, eertijds in het bezit der families de Fourneau en Hanosset. In 1842 in gebruik als gemeenteschool, nadien als herberg en heden in twee woningen verdeeld. Bakstenen gebouw met schilddak (kunstleien), in de kern opklimmend tot de 17de eeuw, maar met weinig belangwekkende sporen van die tijd. Recente muuropeningen, op een deuromlijsting uit het vierde kwart van de 18de eeuw na: rondboog van zandsteen ingeschreven in een rechthoekige omlijsting met ingediepte zwikken, geprofileerde imposten, hangende sluitsteen en bekronende druiplijst. Recente toevoegingen en verbouwingen.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne