't Hof van Sikkens of Hof te Honsem

Voormalige eigendom van de Brusselse familie 't Serclaes, reeds vermeld in 1567.

In zijn huidige vorm is het een gesloten hoeve daterend uit de 19de eeuw, gekenmerkt door het volumespel der bakstenen gebouwen gelegen te midden van de velden. Overluifelde inrit naar het geplaveid erf.

Boerenhuis van zeven traveeƫn met licht verhoogde begane grond en een zolderverdieping. Rechthoekige muuropeningen. Bakstenen stallen, door jaarankers gedateerd 1871. Steekboogvormige muuropeningen in het karrenhuis. Ruime langsschuur voorzien van een rondboogpoort en een uilengat. Bakhuis buiten het erf.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne