Herenhuis

Herenhuis met omliggende tuin. Tweeverdiepingshuis van zes traveeƫn afgedekt met een schilddak (kunstleien) op geprofileerde daklijstbalkjes; in kern opklimmend tot de 17de eeuw(?), aangepast circa 1800 en naderhand voorzien van een beraapte gevelbepleistering. Rechthoekige vensters en een neoclassicistische deuromlijsting van arduin in de voorgevel. Tegen de achtergevel werden recentere bijgebouwen opgetrokken.

Binnenin, een oorspronkelijke arduinen renaissance schouw met wortel-motief en een uitgewerkte Louis XVI-trap.

Links, een twee verdieping hoog wagenhuis uit de 19de eeuw, en rechts, een aanhorigheid geritmeerd door bakstenen rondbogen met pilasters.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne