Semigesloten hoeve

Gesloten hoeve met gebouwen van baksteen onder zadeldaken (pannen), opklimmend tot 18de eeuw en gegroepeerd rondom een geplaveide binnenplaats.

Boerenhuis met anderhalve verdieping en zes traveeƫn, uit begin 19de eeuw. Rechthoekige deur met vlakke arduinen omlijsting en kleine pui. Beluikte rechthoekige vensters met arduinen lateien en lekdrempels.

Stalvleugels uit einde 18de eeuw, rechthoekige deuren met witgeverfde arduinen omlijstingen en bakstenen ontlastingsboog; aandak, vlechtingen, top- en schouderstukken, en in de linkerzijgevel, een licht steekboogvormig zoldervenster van arduin.

Recentere langsschuur achter een oudere aanhorigheid die voorheen brouwerij was.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne