Hof ten Bullenberg

Semi-gesloten hoeve met geplaveide binnenplaats, daterend uit einde 18de-19de eeuw.

Op de rechterzijde, geknikte vleugel met stal en woonhuis uit einde 18de eeuw (naar verluidt van 1769). Eénlaags boerenhuis van acht traveeën met een zadeldak (pannen). Voorgevel voorzien van een rechthoekige deur van arduin en gelijkaardige, beluikte en getraliede vensters in vlakke arduinen omlijstingen met ontlastingsboog. In de achtergevel, gebruik van zandsteen voor de lage onderbouw met keldergaten en voor het cordon en de hoekstenen der rechthoekige venstertjes met arduinen lateien en lekdrempels; arduinen achterdeur. Aandak, vlechtingen en schouderstukken.

Stallen, in het verlengde en in de haakse vleugel, met zadeldaken (pannen en kunstleien) uit dezelfde tijd; baksteenbouw voorzien van arduinen deuren met ontlastingsboog. Op de linkerzijde, een bakstenen langsschuur onder zadeldak (pannen), door middel van gesinterde stenen in de zijpuntgevel gedateerd 12 M/ 1876; rondboog met poort onder houten latei: afdak tegen de langsgevel en open karrenhuis onder zadeldak (pannen), tegen de zijgevel. Bakstenen muur aan de straatzijde.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne