Pastorie

Tekst van Pastorie Sint-Pietersparochie (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/38984)

Mank dubbelhuis van vijf traveeƫn met twee verdiepingen, afgedekt met een zadeldak (mechanische pannen); uitzicht uit einde 18de - begin 19de eeuw, doch de cementering van de gevels maakt een grondiger onderzoek naar een mogelijk oudere kern onmogelijk. Voorgevel gekenmerkt door het licht middenrisaliet en onderlijnd door de kroonlijst op klosjes. Rechthoekige vensters voorzien van houtwerk uit einde 18de - begin 19de eeuw; houten dakkapel. Rechthoekige deuromlijsting met ingediepte voegen en een druiplijst van arduin.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne