Gemeentehuis

Tekst van Gemeentehuis en schoolhuis Groot-Bijgaarden (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/38980)

Tweeverdiepingshuis in een gevelsteen gedateerd "P. Debecker Borgemeester, P.F. Timmermans, J.F. Vandenplas, schepenen 1865". Gedecapeerde baksteenbouw. Begane grond voorzien van bakstenen rondboogvormige muuropeningen, in de voorgevel bekroond met arduinen druiplijsten met gestrekte uiteinden. Rechthoekige bovenvensters met onderling verbonden onderdorpels en eveneens in de voorgevel verrijkt met een druiplijst.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne