Spaans huis

Mank boerenhuisje met een verhoogde begane grond van vier traveeƫn onder zadeldak (pannen), vermoedelijk daterend uit de 18de eeuw (eerste helft 18de eeuw?; volgens de bewoonster echter pas 1773 naar archiefstukken?); de cementbepleistering van de voor- en zijgevels beletten een nauwkeuriger onderzoek dat een juistere datering zou mogelijk maken. Slanke rondboogdeur met zandstenen omlijsting, kwartholle neg, uitstekende imposten en een met korte waterlijst afgewerkte druipende sleutel. Beluikte rechthoekige vensters met lekdrempels die vermoedelijk aanpassingen zijn van een bolkozijn (rechts) en twee kruisvensters (links). Zijpuntgevels met aandak. Achterzijde zonder noemenswaardigheden, tenzij het laag doorlopend dekschild en de recentere bijgebouwen.

Binnenin, een bakstenen schouw uit de bouwperiode.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne