Wolfshagenkapel

Voormalige slotkapel horend bij het sinds het tweede kwart van de 20ste eeuw (1930?) verdwenen kasteel Wolfshagen, nu zwaar geschonden en gebruikt als werkplaats.

Rechthoekig gotisch gebouwtje met hoekige tweezijdige koorsluiting, in kern daterend van 1395. Breuksteenbouw (oostelijk gedeelte). Eenvoudig volume met afgesnuit leien zadeldak gemarkeerd door een dakruitertje met gebogen piramidale spits, boven de overgang tussen de eerste en tweede westtravee. Zijgevels geritmeerd door spitsboogvensters en steunberen; verschillen in opstand en detail-afwerking, onder meer waterlijsten en verschillend type van steunbeer, zouden kunnen wijzen op verschillende bouwfasen, waardoor het westelijk gedeelte een latere uitbreiding zou zijn.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne