Gesloten hoeve

Gesloten hoeve met bakstenen gebouwen omheen een geplaveid erf, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Rechthoekige inrijpoort onder houten latei, opgenomen in de gebouwen. Tweelaags woonhuis van vijf traveeƫn onder zadeldak (kunstleien) met een laadvenster. Dichtgemetselde steigergaten. Rechthoekige vensters met arduinen drempels. Vlechtingen in de aandaken. Stallen, waarvan een met een onderbouw van breuksteen, afgewerkt met bakstenen vlechtingen en topstukken. Grote langsschuur met poort onder houten latei. Vlechtingen, top- en schouderstukken evenals een uilengat in de zijgevels.

Gaaf bewaard complex.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne