Gesloten hoeve

Gesloten hoeve, met kern uit de 18de eeuw; gebouwen, opgetrokken uit gewitte baksteen met gepikte plint, gelegen omheen een geplaveid erf. Overluifelde rondbooginrijpoort met posten van arkose. Sterk verbouwd éénlaags woonhuis, alleen de rondboog deur van arkose met negblokken, imposten en sluitsteen, evenals de steigergaten en aandaken met vlechtingen en topstukken resten van de vroegere constructie.

Stalvleugels, links en rechts van het huis, voorzien van arkosen rondboogdeuren met negblokken, imposten en sluitsteen. Vlechtingen en topstukken in de zijgevels. De overige hoevegebouwen, onder meer een dwarsschuur, werden vrij recent gebouwd.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne