Pastorie

Tekst van Pastorie Onze-Lieve-Vrouwparochie (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/38869)

Ruim dubbelhuis van twee verdiepingen en vijf traveeƫn met een zadeldak (kunstleien), naar verluidt daterend van 1756 doch in 1896 voorzien van een gekleurde cementering die wel de onderlaag laat vermoeden: baksteenmetselwerk met gebruik van zandsteen onder meer voor de kwartronde kroonlijst, de hoekstenen, steigergaten en speklagen. Rechthoekige vensters, vermoedelijk voorheen kruiskozijnen; rondboogdeur van arduin (19de-eeuws?) met imposten en sluitsteen; centrale spitsboognis op de tweede verdieping (19de eeuw). Zijpuntgevels met schouderstukken en links een aanleunende bijbouw onder lessenaarsdak, uit dezelfde tijd. Achtergelegen tuin.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne