Stadswoning

Getuige van de vroegere bebouwing. Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (mechanische pannen).

Eertijds gewitte, heden gedecapeerde halsgevel uit de 18de eeuw. Getoogde bovenvensters in een vlakke omlijsting van baksteen; voorheen doorgetrokken posten die de borstweringen omlijstten; zandstenen onderdorpels en aanzetstenen; doorgetrokken druiplijst.

Tweeledige geveltop afgelijnd door gecementeerde banden met voluten; getoogd zoldervenster onder druiplijst; doorgetrokken, verwijdende stijlen. Verbouwde begane grond die een vroegere enkelhuisopstand met beluikte (winkel?)ramen vervangt.

Auteurs:  Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde