Villa Julia

Voorheen zogenaamd "Villa Julia". Voormalig woonhuis met atelier van kunstenaar Xavier De Cock, sinds 1954 ingericht als gemeentehuis, heden dienstencentrum. Alleenstaand herenhuis daterend van 1789 (zie gedenksteen binnenin). Oorspronkelijk bepleisterd en geschilderd dubbelbuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (leien). Heden gecementeerd parement en vernieuwd dak (pannen). Rechthoekige vensters op lekdrempels en centrale rechthoekige deur in (nieuwe?) arduinen omlijsting onder waterlijst. Links en rechts, erachter, voormalige stallen met bepleisterd parement, lage zadeldaken en korfboogpoorten.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen