Herenhuis

Herenhuis met voortuintje. Bakstenen dubbelhuis van vijf traveeën en drie verdiepingen onder schilddak (nok parallel aan de straat, kunstleien). Opgetrokken in diverse perioden (?) aangeduid door het verschil in baksteen der drie bouwlagen. Voorheen bepleisterd metselwerk. Begane grond met beluikte rechthoekige vensters in een vlakke arduinen omlijsting met lekdrempels; laatclassicistisch getinte rechthoekige deur in een vlakke arduinen omlijsting op neuten met bekronende architraaf en druiplijst op als pijlers opgevatte imposten, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Bel-etage met rondboogvensters uit de eerste helft van de 19de eeuw. Bovenverdieping met rechthoekige vensters uit latere periode. Bijbouw haaks tegen de achtergevel.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle