Herenhuis

Tekst van Kunstenaarswoning George Minne (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/38731)

Voormalig woonhuis van kunstenaar Georges Minne, door hem gebouwd in 1908 en uitgevoerd door aannemer J. Maebe. Alleenstaand herenhuis naar 18de-eeuws model met klassieke gevelopstand, drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (pannen, nok parallel aan de straat), gemarkeerd middenrisaliet onder driehoekig fronton met oculus en guirlande. Rechthoekige vensters met persiennes en centrale deur met bekronend ijzeren balkon. Rechts van de deur bronzen gedenkplaat met buste van Georges Minne en opschrift "Hier woonde en stierf baron G. Minne, 1866-1941".

Bron: BOGAERT C. & LANCLUS K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen