Pastorie Sint-Martinus- en Sint-Eutropiusparochie

Tekst van Pastorie Sint-Martinus- en Sint-Eutropiusparochie met tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/38131)

Pastorie, palend aan het kerkhof. Achteringelegen dubbelhuis van vijf traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) met klokkenstoel, gebouwd in 1860, "hersteld ten jare 1941" (zie plintsteen). Gecementeerd parement op arduinen plint, met nieuwe arduinen deuromlijsting. Rechthoekige vensters ingeriemde omlijsting, op de bovenverdieping op doorgetrokken lekdrempels. Links en rechts aanbouwsels onder lessenaarsdak. Zijgevels met rondboogvormige zoldervenstertjes.

• Archief Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen, dossier 5725.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen