Neoclassicistische burgerhuis

Tekst van Neoclassicistische burgerhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/3768)

Dubbelhuis van drie bouwlagen en mezzanino onder afgesnuit zadeldak (kunstleien), gelegen op de hoek met 't Vlietje.

Herenhuis uit de 19de eeuw met gedecapeerde lijstgevels op sokkels, deels gecementeerd en deels van zandsteen (hergebruikt materiaal?). Voorgevel van drie traveeën waarvan middentravee uitloopt op een driehoekig fronton verwerkt in de kroonlijst. Rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels in de zijtravee gevat in spaarveld tussen middentravee en hoeklisenen. Benedenvensters voorzien van rolluikkasten; bel-etage- en bovenvensters van gietijzeren leuningen. Ovale mezzaninovensters. Rechthoekige poort in een vlakke omlijsting van arduin. Zijgevel van een brede travee. Vensters als in voorgevel, gevat in spaarveld. Deurvenster op bel-etage geaccentueerd door witgeschilderd balkon en kroonlijst op consoles.

Auteurs:  Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde