Langgestrekte hoeve

Hoeve uit de 19de eeuw, met ordonnantie stal/schuur-woonhuis. Acht traveeƫn onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met lemen vullingen; ankerbalkgebint met zichtbare regels; kapgebint: ankerbalkstandjuk met geschoorde nokstijl. Lage, gepikte bakstenen stoel. Aangepaste vensters op een zolderluik en een klein bolkozijn na. Twee oorspronkelijke staldeuren en een aangepaste woonhuisdeur.

Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van VANTHILLO C. 1990: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Riemst - Tongeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Schlusmans, Frieda