Galgenberg - vondsten

Beschermd landschap, gelegen op 123 meter hoogte. Een geologische ontsluiting dagzoomt aan de mergelhoudende zanden van Ouden Biezen.

In het eiken-haagbeukenbos met een grote soortendiversiteit aan planten in vergelijking met de andere loofhoutbossen in Zuid-Limburg, groeien talrijke voorjaarsbloeiers en kalkplanten.

Tevens vindplaats van voorwerpen uit het neolithicum en van een Romeinse villa.

• VANDEN EEDE K., inspecteur B.M.L., Onuitgegeven nota's.

Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van VANTHILLO C. 1990: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Riemst - Tongeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Schlusmans, Frieda