Sint-Jozefskapel

Sint-Jozefskapel opgericht bij het eeuwfeest van de paters jezuïeten in de oude Norbertijnerabdij op de noordhoek van het terrein voor de ingang. Naar verluidt volgens de plannen van architect J.N. Cloquet junior in 1937. In 1938 wordt het stoffelijk overschot van Pater Petit, directeur en uitbouwer van het retraiteoord, naar de kapel overgebracht. Binnenin staan in de vier hoeken, in een zijkoor en het koor zes altaren. Koepelgewelf van koor versierd met mozaïek getekend "Irene Vander Linden - Atelier Flos Tegelen Holland", vermoedelijk aangebracht in de jaren 1940.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nd, Brussel - Gent.
Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke