24e-Liniestraat

Rechte straat tussen de 7e-Artilleriestraat en de Eugène de Grootelaan. Deze straat werd pas aangelegd bij de wederopbouw van de jaren 1920 als parallelle ontdubbeling van de 4e-Liniestraat. Het tussenliggende perceel - waarop voor de oorlog de kerk stond - vormt een marktplein met gras. Aaneengesloten bebouwing, voornamelijk van recente appartementsbouw. Nummer 2, pastorie of onderpastorie.

Deze straat en andere straten werden vernoemd naar Belgische troepen die een belangrijke rol hebben gespeeld voor (de bevrijding van) Houthulst(bos) tijdens de Eerste Wereldoorlog. Op de Atlas der Buurtwegen van 1942 aangeduid als Marktstraat.

Auteurs:  Vanneste, Pol; Missiaen, Halewijn