Bunker D23

Op de site achter de gebouwen van het Sint-Lodewijkinstituut vlakbij de Schelde, bevindt zich nog een volledig overgroeide betonnen bunker (bunkernummer D23). Steunliniebunker onderdeel van de bunkergordel "Bruggenhoofd Gent" of TPG (Tête de Pont de Gand) vanaf 1933 aangelegd door het Belgische leger ter verdediging van Gent. De militaire linie met 228 schuilplaatsen liep van de Leie in Astene tot de Schelde in Kwatrecht over 24 km.

Slechts éénkamerbunker met sas. Rechthoekig grondplan met één schietgat voor de opstelling van een Maximmitrailleur. Gericht naar de Schelde. Volume met afgeronde hoeken en aanvankelijk met het uitzicht van een lemen stalletje. Thans volledig overwoekerd.

Auteurs:  Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena