Tuin van Klapstraat nummer 4 en nummer 8

Tuinstoffering met paviljoens, beelden en grotten behorend tot de volkskunst, bij twee huizen van 1944 en 1946.

Deze twee bizarre alleenstaande huizen, respectie­velijk 'Sprookje' en 'Cortenshof' genaamd, werden volgens de gemeentelijke brochure in 1944 en 1946 gebouwd door de broers Armand en Emile Cor­tens. De vormgeving van de huizen en de uitrusting van de tuinen zijn een uiting van de fantasierijke volkscultuur en ze illustreren tevens het archety­pisch gehalte van chinoiserieën, paviljoenen, beel­den, grotten en pseudo-takkenconstructies.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman