Classicistisch burgerhuis

Fraai classicistisch getint dubbelhuis van drie bouwlagen en vijf traveeën onder een gecombineerd zadeldak (haaks op en parallel aan de straat), uit het vierde kwart van de 18de eeuw.

Bepleisterde en witgeschilderde voorgevel op arduinen plint. Benadrukte middentravee door risaliet: rondboogpoort met geprofileerd beloop op imposten, gevat in rechthoekige omlijsting met spiegels in de zwikken. Vooruitspringende gekorniste druiplijst ter ondersteuning van de ijzeren balkonleuning op de bel-etage. Rechthoekige deurvenster tussen vlakke posten onder druiplijst op gegroefde consoles; erboven guirlande op de borstwering. Voorts rechthoekige vensters en lekdrempels op consooltjes; verdiepte borstweringen op de bovenste verdieping Eenvoudige aflijnende kroonlijst op klossen. Bepleisterde achtergevel met aangepaste muuropeningen.

In de tuin, haaks op de straat: bakstenen aanhorigheid van één bouwlaag geritmeerd door rondboognissen op imposten gevat in rechthoekige spaarvelden; rechthoekige vensters en deuren; oculus of blind steekboogvenster in de boogvelden.

Auteurs:  Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde