Heilige Antoniuskapel

Tekst van Directeurswoning en wegkapel (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34349)

Heilige Antoniuskapel. Aan de straat palende bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat), daterend van circa 1913. Voorpuntgevel met hoekpilasters. Omlijste rondboogdeur met booglijst op imposten. Daarachter een recent (1991) gemetste bakstenen nis met Heilige Antoniusbeeld. Rondboogvenster met bewaard houtwerk in rechter zijgevel.

Bron: LANCLUS K. & VERBEECK M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke