Pastorie

Tekst van Pastorie Heilig Hartparochie met tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34294)

Pastorie met omringende tuin gebouwd naast de parochiekerk Heilig Hart en naar ontwerp van dezelfde architect Alfons De Pauw. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok evenwijdig aan de straat), volgens memorieboek pastorie bouw begonnen in 1906 en voltooid in 1907. Neogotische bakstenen lijstgevel met verticaliserende spitsboogvormige spaarvelden per travee. Rechthoekige muuropeningen met hardstenen kozijnen onder spitsboogvelden. Bredere venstertravee links met twee benedenvensters, drielicht als bovenvenster en dakvenster in de brede bekronende trapgeveltop. Grijze bakstenen horizontale banden en boogaflijning van de spaarvelden.

Bron: LANCLUS K. & VERBEECK M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke