Herberg Etboshoeve

Hoeve-herberg zogenaamd "Etboshoeve", gelegen bij de Etbosbrug over de Zuidlede met drie lindebomen op het voorerf. Zuidelijk georiënteerd breedhuis van één bouwlaag en negen traveeën onder zadeldak (pannen), waarschijnlijk uit 18de eeuw maar met 19de-eeuwse aanpassingen. Vlechtingen in de rechter zijgeveltop. Verankerd en grijsgekalkt bakstenen boerenhuis met gepikte plint. Rechthoekige vensters en deuren met groen en witgeverfde vensterluiken. Lage deur links van de twee opkamervensters, voorzien van een getande houten bovendorpel. Twee paardenringen in de twee rechtertraveeën. Geprofileerde daklijst onder de geknikte dakoverstek.

Ten zuiden bakstenen dwarsschuur onder een laag reikend golfplaten zadeldak met links verhoogde schuurpoort onder pannen afdak.

Auteurs:  Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke